Интелигентно хранене

Витамините и минералите допринасят за добрата концентрация и памет

Предизвикателствата и изискванията на съвременната работа са много високи. Пазара на труда е пълен с добре образовани, амбициозни и умни висшисти, които искат да впечатлят потенциалния си работодател. Дори вече да имате работата на мечите си, трябва да работите старателно всеки ден, за да постигате добри резултати всеки ден. В противен случай има дълга опашка от хора, които търсят работа и чакат своята възможност. Ето защо е важно фокуса и концентрацията Ви да са на най-високото ниво. Важно е да набавяте на тялото си достатъчно витамини и минерали, тъй като те са жизненоважни за оптималната умствена и физическа работа. Още повече, ако имате дефицит на някой витамин или минерал, това може да означава, че не използвате потенциала си в пълен размер. Дефицитът може да повлияе отрицателно на функционирането на мозъка, енергийните нива и настроението.

Вашият мозък е невероятна машина, сложна структура с много различни функции. Колкото повече се проучва, толкова по-изненадващи неща се откриват. Скорошно проучване показва, че капацитетът на паметта на мозъка е 10 пъти по-голям отколкото се е смятало преди. Според изследователите мозъкът може потенциално да съхранява един петабайт, което е приблизително количеството нужно да се съхранява целия интернет! Това доказва, че възможностите на мозъка са огромни. Прочетете по-долу ако искате да научите кои витамини и минерали помагат на мозъка да достигне пълния си потенциал.

Усмихваща се двойка в слънчев ден.
Витамини от група В

Витамини от група В

Те са ключов фактор за достигане на пълния потенциал на мозъка. Те Ви оказват силна, положителна и целенасочена подкрепа ежедневно, за да помогнат за поддържане на дългосрочното здраве на мозъка през Вашия живот. Витамините В са добре известни като подобряващи нивото на енергия, внимание и бдителност. Ако осигурите достатъчно витамини В на Вашето тяло, ще имате повече енергия и по-добри когнитивни умения.

Редовния прием на витамини от група В се използва за подобряване на умствените функции. Витамин В6 помага за намаляването на умората и поддържането на добро физическо и умствено състояние. Витамините В1 и В12 допринасят за нормалното фукциониране на нервната система.

Хомоцистеина, който може да се открие в кръвта, играе важна роля във Вашия метаболизъм. Ако нивата на хомоцистеин обаче са прекалено високи, той става токсичен и причинява увреждания на деликатните кръвоносни съдове на мозъка. Проучвания показват, че високите нива на хомоцистеин играят роля в уврежданията на мозъка, нарушените когнитивни функции и паметта. Витамините В12, В6 и В9 помагат за обмена на хомоцистеин като намаляват концентрацията му в кръвния поток и помагат за предотвратяване на дългосрочно увреждане на мозъчните тъкани.

Витамините от група В могат да бъдат намерени в храни като бобови култури, риба, месо, яйца, млечни продукти и зеленолистни зеленчуци. Ако не ядете достъчно от тези храни, може да сте в риск от дефицит на витамин В. Мултивитамин като Супрадин® е чудесен източник на витамин В, който помага на Вашия мозък да функционира с пълния си капацитет.

Витамин С

Витамин С

Този витамин е свързан с производството на определени невротрансмитери. Един от тези невротрансмитери контролира вниманието и ответните реакции. Следователно витамин С ще помогне на мозъка Ви да работи. Свойствата на витамин С свързани с детоксикацията, може да помогнат в борбата със замърсителите и оксидативния стрес.

Витамин С може да бъде открит в храни като червени и зелени чушки, киви, броколи и ягоди.

Витамин D

Витамин D

Този витамин помага за превенцията и борбата с настинката и грипа. Доказано е, че е жизненоважен за здравословното фукциониране на нервите. Може да изпълните дневното изискване за витамин D като прекарвате 20-30 минути на пряка слънчева светлина. Това може да е малко трудно през зимата, затова добавки мултивитамини като Супрадин® може да помогнат за задоволяване на нуждите на Вашето тяло. Супрадин® Енерджи съдържа витамини C и D, както и минералът цинк, които ще Ви помогнат да останете здрави и пълни с енергия през целия зимен сезон.

Хранителни източници на витамин D: тлъста риба (сьомга, тон, скумрия) и малки количества в говеждия черен дроб и сиренето.

Витамин Е

Витамин Е

Този витамин защитава клетките от оксидативен стрес. Витамин Е функционира като антиоксидант, а мозъкът е особено податлив на свободни радикали. Има известно количество доказателства, че витамин Е може да повлие положително на ума и паметта на възрастните хора.

Хранителни източници на витамин Е: слънчогледово семе, ядки, спанак и киви.

Цинк

Цинк

Този минерал е особено изобилен в мозъка. Той е жизненоважен за когнитивните функции.

Хранителни източници на цинк: стриди, раци, месо, тиквено семе, кашу и леблебия.

Витамините и минералите играят важна роля в поддържането на ума Ви свеж. Има много фактори от живота Ви, които застрашават психическата Ви бодрост, от влияния на околната среда до стресиращ начин на живот. Те предизвикват значителни загуби на енергия в тялото, които трябва да бъдат възстановени. Витамините и минералите спомагат правилното функциониране на мозъка и нервната система. Мултивитамините Супрадин® съдържат комбинация от 13 витамина и 9 минерала, които помагат за подобряване на концентрацията и паметта. Супрадин® може да се приема всеки ден, има страхотен вкус и работи мигновено за повишаване нивата Ви на бдителност и концентрация.