Често задавани въпроси

Защо са ми необходими допълнителни витамини и минерали?

Всяка жива клетка постоянно се нуждае от витамини и минерали, за да работи нормално, произвеждайки достатъчно количество енергия за здравето на целия организъм. По принцип, пълноценното и балансирано хранене трябва да удовлетворява общата потребност на човека от тези вещества. Получаването на достатъчно количество хранителни вещества от храната, обаче, може да бъде проблем, а лекарите, въпреки наличието на определени симптоми, често не могат да установят дефицита на витамини или минерали. Като правило, човек изпитва недостиг на енергия от два типа: физически, проявяващ се с повишена уморяемост, слабост, загуба на апетит, повишена податливост към инфекции и психически, което се проявява като раздразнителност, недоволство, апатия. В такъв случай се препоръчва прием на Супрадин®, който освобождава собствената енергия на организма за сметка на отстраняването на скрития дефицит на витамини и минерали.

Шоколадът и кафето по-добри енергийни средства ли са от Супрадин®?

Много хора разчитат на стимулатори, такива като кофеин или шоколад, макар че такова решение на проблема е непродължително и изтощава енергийните ресурси на организма още повече. Оптималната формула на витамини и минерали в Супрадин® ще Ви помогне да се възползвате от природните енергийни възможности на организма, които се реализират при неговата пълноценна работа.

Мога ли да приемам Супрадин® ежедневно?

Да, всички продукти с марката Супрадин® могат да се приемат ежедневно в течение на цялата година. Препоръчваме да се приема ежедневно в течение поне на 60 дни. Супрадин® не трябва да замества здравословното хранене, но може да се използва за балансиране на дневния хранителен режим. С оглед на различни фактори, влияещи на витаминния статус на организма, мултивитамините, за разлика от напр. болкоуспокояващите средства, не могат да предизвикат незабавно въздействие върху организма. За постигане на оптимално ниво на витамините в организма, Вие трябва редовно да приемате мултивитамини в течение на продължителен период. Точното количество на дните, необходимо за постигане на това ниво, зависи от вашата възраст и други индивидуални фактори.

По кое време на денонощието трябва да се приема Супрадин®?

Вие можете да приемате Супрадин® по всяко време. Но за да се подготвите най-добре за Вашата дневна активност, ние Ви препоръчваме редовно да приемате Супрадин® сутрин - по време на хранене или след хранене за постигане на най-добро усвояване на съставките на Супрадин®.

Какво е това ПДП (RDA)?

ПДП (RDA) означава Препоръчителен Дневен Прием. Това е количеството от витамина или минерала, от което ежедневно се нуждае здравият човек за предпазване от възникване на дефицит. Процентът ПДП (RDA), обикновено посочен на етикетите на витаминно-минералните продукти или хранителни добавки, показва каква част ПДП (RDA) от витамина или минерала може да се получи от всяка доза.

Откъде е по-добре да се получават витамините: от храната или от хранителните добавки?

Би било прекрасно, ако бихме могли да получим всички необходими витамини и минерали, хранейки се по обичайния начин. По ред причини обаче, това често е проблематично. На много от нас не ни достига време да приготовим здравословна храна - и това води до хранене с полуфабрикати или ввъ вериги за бързо хранене, Които не могат да съдържат всички необходими ни минерали и витамини. Вие трябва винаги да се стараете да подобрите своя ежедневен хранителен режим, но идеята да го допълните с ежедневен прием на Супрадин® е напълно подходяща. Правейки това, Вие можете да бъдете сигурни, че получавате необходимите Ви витамини и минерали в количество, което ще Ви помогне да реализирате енергийния потенциал на Вашия организъм.

Може ли Супрадин® да се употребява от диабетици?

Разтворимите таблетки Супрадин® съдържат подсладители, калиев ацесулфам и аспартам.

Може ли Супрадин® да се употребява от деца?

Супрадин Енерджи ефервесцентни и филмирани таблетки се приема от деца над 12 години. Супрадин Кидс желирани мечета може да се приема от деца над 4 години.

Мога ли да приемам Супрадин® по време на бременност?

Приемът на витамини и минерали в препоръчителните дневни дози се счита за безопасен по време на бременност. В случай, че сте бременна и обмисляте да приемате Супрадин, препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да приемете продукта.

Трябва ли да се безпокоя, че дозата витамини в Супрадин® надвишава препоръчителната доза?

Не. Някои витамини в Супрадин® са повече от обусловения препоръчителен дневен прием (ПДП / RDA), но тяхното количество въпреки това не достига горния предел на безопасните дози. ПДП (RDA) на витамините, приети в ЕС, са ориентировъчни за предотвратяване на техния дефицит, обаче в някои добавки се съдържат в повече, доколкото по този начин може да се постигне по-голяма полза за здравето, оставайки в пределите на безопасната употреба. Именно поради това, освен ПДП (RDA), са определени горни безопасни граници на дозиране на повечето витамини и минерали, което дава на производителите и потребителите възможност да оптимизират дневния си хранителен режим безопасно.

Съдържа ли Супрадин® лактоза?

Таблетките Супрадин® и разтворимите таблетки Супрадин® не съдържат лактоза.

Съдържа ли Супрадин® дрожди?

Продуктите с марка Супрадин® не съдържа дрожди.

Съдържа ли Супрадин® глутен?

Не. Таблетките Супрадин® не съдържат глутен и никакви компоненти на пшеница, ечемик или ръж.

Нормално ли е, че Супрадин® измени цвета на урината ми?

Супрадин® съдържа витамин В2 (рибофлавин). Именно този витамин може да оцвети урината в яркожълт цвят, доколкото витамините от групата В са разтворими във вода и се отделят от организма заедно с урината.

Мога ли да приемам Супрадин® по време на кърмене?

Витамините и минералите, съдържащи се в Супрадин®, попадат в майчиното мляко. Но е малко вероятно да доведат до вредно въздействие на детето в препоръчителната доза. Ако у Вас са възникнали и най-малките съмнения или въпроси, ние Ви препоръчваме да се посъветвате с лекаря относно приема на витаминни добавки по време на кърменето.